Τοπικά Νέα

Στη δημοσιότητα οι απουσίες των δημοτικών συμβούλων Τριφυλίας από το Γ. Λεβεντάκη

Με αφορμή τη χθεσινή τη χθεσινή αποχώρηση δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας, με αφορμή την απουσία του δημάρχου Τριφυλίας, ο κ. Λεβεντάκης απαντά… δίνοντας στη δημοσιότητα τη λίστα με τις απουσίες των δημοτικών συμβούλων από τις συνεδριάσεις.

Σε ενημερωτική επιστολή του ο Δήμαρχος Τριφυλίας σημειώνει τα εξής:

Κατά το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις του Δήμου Τριφυλίας (πλην αυτής, της οποίας ηγείται ο κ. Σαράντος Κουκούμης), κατόπιν «αγαστής» συνεργασίας τους, επέλεξαν την αποχώρησή τους από το Δ.Σ., πριν ακόμα παρθούν οι παρουσίες.
Οι προσυνεννοήσεις, για την επικείμενη αποχώρηση, ήταν έντονες και, φυσικά, ορατές από τους πάντες.
Αιτία για τη χθεσινή τους αποχωρήση, στάθηκε δήθεν η απουσία του δημάρχου, από τη συνεδρίαση, παρόλο που γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο δήμαρχος δεν έχει ψήφο και η παρουσία του στο Δ.Σ. δεν είναι υποχρεωτική.
Και «εγκαλούν» τον δήμαρχο, για την απουσία του, αυτοί οι ίδιοι που, σε αρκετά δημοτικά συμβούλια, προσυνεννοούνται για τη δημιουργία έλλειψης απαρτίας, με όσα αυτή συνεπάγεται.
Είναι δε χαρακτηριστική η περίπτωση συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου, ο οποίος (πριν από κάθε Δ.Σ.) περιφέρεται γύρω από το δημαρχείο, προκειμένου να «εξασφαλίσει» την πολυπόθητη αυτή, μη ύπαρξη απαρτίας.
Να υπενθυμίσω σε όλους εσάς, τις κύριες και κυρίους της αντιπολίτευσης, που προσπαθείτε με κάθε «θεμιτό» ή αθέμιτο τρόπο, να παρεμποδίσετε το έργο της δημοτικής αρχής, πως λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.
Έχετε αποδείξει, στους πάντες, πως το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η στασιμότητα και η οπισθοδρόμηση του Δήμου Τριφυλίας και όχι αν τα έργα προχωρούν, αν τα αυτοκίνητα έχουν καύσιμα ή αν ο Δήμος μπορεί να προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα υλικά και εφόδια.
Έχετε κάνει «σημαία» σας, έναν στρεβλό αυτοδιοικητικό νόμο, τον οποίο χρησιμοποιείτε, προκειμένου να ασκήσετε μικροπολιτική και να ικανοποιήσετε τα όποια και όσα συμφέροντά σας και όχι για το καλό του Δήμου και των συμπολιτών σας.
Ο λαός, όμως, της Τριφυλίας, εκτός του ότι μπορεί και βλέπει τα έργα που πραγματοποιούμε, όπως και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, έχει και κάποιο άλλο προσόν, που ονομάζεται αλάθητο κριτήριο.
Και φυσικά, δεν ξεχνά…
Γι’ αυτό και στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα δώσει την απάντηση που πρέπει, σε όσους βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από την Τριφυλία.
Για του λόγου το αληθές, σας γνωρίζουμε ότι στα οκτώ (😎 από τα τριάντα τέσσερα (34), μέχρι σήμερα και για το τρέχον έτος 2022, δημοτικά συμβούλια, δεν υπήρξε απαρτία.
Και, στη συνέχεια, σας παραθέτουμε πίνακα, με τις απουσίες ενός εκάστου των συμβούλων της αντιπολίτευσης, στα (34) συνολικά αυτά Δ.Σ..
Τσίγγανος Παναγιώτης (32)
Τσακανίκας Γεώργιος (30)
Πανουσοπούλου Μαρία (22)
Καμπύλη-Ανδρινοπούλου Μαγδαληνή (17)
Αδρακτάς Ιωάννης (16)
Ανδρινόπουλος Ευστάθιος (16)
Κατσίβελας Παναγιώτης (15)
Δριμής Δημήτριος (14)
Κοροβίλας Ευάγγελος (14)
Παρασκευόπουλος Ιωάννης (14)
Παναγιωτοπούλου Χάιδω (13)
Αλευράς Παναγιώτης (12)
Καναλουπίτης Χαράλαμπος (12)
Κατσούλας Ιωάννης (12)
Αλεξοπούλου Σταματία (11)
Αντωνόπουλος Θεόδωρος (11)
Τσαφαράς Παναγιώτης (10)
Μερκούρης Ιωάννης ( 9)
Και τα συμπεράσματα, δικά σας!
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 21.09.2022
Ο δήμαρχος Τριφυλίας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

Σχετικά Άρθρα

18 Σχόλια

  1. Μάλλον έχει αρχίσει και ξηλώνεται το πουλόβερ.Φανηκε και από την στάση των αντιδημάρχων σου .Ο ένας δεν ήξερε τι έλεγε και ο άλλος είχε καταπιεί την γλώσσα του.

  2. Κατινιές και ο Δήμος στον αυτόματο. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ…Στις εκλογές όμως να μη ζητήσει κανένας από σας την ψήφο μας, εκτός κι αν ο λαός τρώει πίτουρα. Καλύτερα ο ..Βάκης παρά εσείς.

  3. Αυτό τον “.. στρεβλό αυτοδιοικητικό νόμο ” σου δόθηκε η δυνατότητα για συνεργασίες. Δεν κατάφερες να αξιοποιήσεις αυτή τη δυνατότητα. Άξιος των έργων σου. Ετοιμαστείτε , τακτοποιείστε εκκρεμότητες γιατί η ημέρα της κρίσης πλησιάζει.

  4. Ύβρις – Άτις – Νέμεσις – Τίσις
    Συμπαντική νομοτέλεια…
    Κρύβεται από τα συμβούλια από τώρα. Και βγάζει επιστολές.
    Στην επόμενη συνεδρίαση θα πάει; Θα τον σύρει η αντιπολίτευση;
    Βγάζουμε συμπεράσματα. Περνάει ο καιρός. Φτάνουν οι εκλογές. Έρχεται η τιμωρία.

  5. Λέει ο Δήμαρχος στην ποταπή ανακοίνωσή του:

    “…παρόλο που γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο δήμαρχος δεν έχει ψήφο και η παρουσία του στο Δ.Σ. δεν είναι υποχρεωτική”.

    ΣΟΒΑΡΑ???? Δε ντρέπεστε ρε? Έ??? Δε ντρέπεστε καθόλου? Είναι δυνατόν ο ίδιος ο Δήμαρχος να μας λέει ότι δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία του εκεί? ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΆΝΤΑ. Ντροπή και αίσχος. Ο χειρότερος που πέρασε ποτέ! Έχετε καταστρέψει το Δήμο και βγαίνετε και από πάνω.

    ΝΤΡΟΠΗ! Τί λέτε, ότι θα ξαναβγείτε στις επόμενες εκλογές? Τουλάχιστον γελοίο….

  6. Τα συμπεράσματα δικά μας αλλά δεν μας λέει για τις δικές του απουσίες. Όλο κάτι έκτακτο του τυχαίνει και έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις τις ώρες των συνεδριάσεων. Τόσο γκαντέμης πια.

    Άστα να πάνε που έμπλεξε ο άνθρωπος. Καλά δεν ήταν πρώτα τι ήθελε και έμπλεκε και άντε να ξεμπλέξει με τις εκκρεμότητα μετά τις εκλογές που θα χάσει. Πανωλεθρία.

    Θα χάσει στις εκλογές. Δεν θα είναι Δήμαρχος. Εκκρεμότητες θα έχει. Μπλέξιμο.

  7. Η Ένωση Γεροντοπαλίκαρων Αγροτών Ελεύθερων Επαγγελματιών Επιστημόνων Τριφυλίας όπως επιστήσει την προσοχή όλων των δημοτών και μη, στην ποιότητα διαλόγου και πράξεων του Δημοτικού συμβουλίου. Επί της παρούσης ας αναρωτηθούμε, μήπως αυτοί είμεθα;

  8. Δήμαρχε οπως πάντα τους κόλησες στο τοίχο!
    Οι απουσίες δεν σβήνουν!
    Αστους να φωνασκούν και να βρίζουν!!
    Που είναι οι προτάσεις τους;
    Τζάμπα μάγκες μια ζωή ήταν και ετσι θα μείνουν..
    Ο κόσμος βλέπει έργα και κρίνει!

  9. Έγινε κ απουσιολόγος. Θα τους βάλει και τιμωρία; Για τις δικές του απουσίες δεν λέει τσιμουδιά. Γιατι να πάνε; Ο μόνο εγώ μπορώ δεν μπορεί μόνος του; Τι τους θέλει; Τους βρίζει τους απαξιώνει τους φοβερίζει και θέλει να βγει κι απο επάνω;
    Ένας χρόνος έμεινε για τις εκλογές υπομονή. Μην χολοσκάτε θα φύγει τροχάδην.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button