Αθλητικά

Στον «αέρα» οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο – Διαψεύδουν οι Ιάπωνες

Στον «βρίσκονται» και πάλι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, οι οποίο αναβλήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι εξαιτίας της πανδημίας.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο που ήταν προγραμματισμένοι για το καλοκαίρι του 2020, αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας για τον Ιούλιο του 2021. Η πανδημία είναι όμως ακόμα εδώ και σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, αρκετοί είναι εκείνοι στην Ιαπωνία που εξετάζουν σοβαρά την οριστική ακύρωσή τους.

Οι Times μάλιστα επικαλούνται Ιάπωνα αξιωμούχο που δεν κατονομάζουν και ο οποίος φέρεται να λέει πως «Κανείς δεν θέλει να είναι αυτός που θα αναλάβει την ευθύνη της ακύρωσης, είναι πολύ δύσκολο» και συμπληρώνει: «Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι πρόκειται να συμβούν». Η ίδια πηγή φέρεται να τονίζει ακόμα πως ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας «δεν έχει επενδύσει συναισθηματικά στους αγώνες. Θέλει όμως να δείξει ότι είμαστε έτοιμοι ώστε να έχει μια ευκαιρία να διεκδικήσει τους αγώνες σε 11 χρόνια».

Η Ιαπωνία που έχει χτυπηθεί σοβαρά από τον κορονοϊό, έχει αυτή την περίοδο μια μεγάλη αύξηση κρουσμάτων που πιέζει το σύστημα Υγείας της με τον πρωθυπουργό να θέτει τη κηρύσσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα μήνα.  Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι σε πρόσφατες έρευνες η συντριπτική πλειοψηφία των Ιαπώνων τάσσεται υπέρ της εκ νέου αναβολής των αγώνων σε ποσοστά ακόμα και 80%!

Διαψεύδουν οι Ιάπωνες

Σε απάντηση στα δημοσιεύματα – αλλά χωρίς να αναφέρεται σ’ αυτά – η οργανωτική επιτροπή του Τόκιο 2020, επιμένει ότι ο σχεδιασμός της συνεχίζεται κανονικά για τους Αγώνες το καλοκαίρι.  «Ο πρωθυπουργός Σούγκα έχει εκφράσει την πρόθεσή του να διοργανωθούν οι Αγώνες, η κυβέρνηση πραγματοποιεί σειρά από συνατήσεις για να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα για την πανδημία, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τους Αγώνες. Όλοι οι συνεργάτες: η εθνική κυβέρνηση, η μητροπολιτική διοίκηση του Τόκιο, η οργανωτική επιτροπή του Τόκιο 2020, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή έχουν εστιάσει πλήρως στη διεξαγωγή των Αγώνων αυτό το καλοκαίρι».

Σε διάψευση των φημών προέβη και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπάχ, ο οποίος δήλωσε: «Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κανείς λόγος για να πιστεύει κανείς πως οι Ολυμπιακοί δεν θα ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο. Γι αυτό και δεν υπάρχει σχέδιο Β καθώς είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στη διεξαγωγή αυτών των αγώνων με ασφάλεια και επιτυχία».

reader.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button