Τοπικά Νέα

Τιμούν αύριο την 76η επέτειο του Ολοκαυτώματος του Αετού

Εκδήλωση για την 76η επέτειο του Ολοκαυτώματος του Αετού και για την μνήμη των θυμάτων της κατοχικής θηριωδίας θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στο μαρτυρικό χωριό από το Δήμο Τριφυλίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 11.30 το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τους επισήμους και ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο της συγγραφέως κας Μαρίας Καραγιάννη με τίτλο «Στη Σκιά της σιωπής» από την τελετάρχη της εκδήλωσης, υπάλληλο ΚΕΠ, Ευδοκία Καμπούκου. Αμέσως μετά θα γίνει προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφανιών, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.

Τα ονόματα των νεκρών εκτελεσθέντων και πυρποληθέντων από τον Αετό είναι οι Αλέξιος Δημ. Γκότσης  (Προκόπης), Θεόδωρος Κων. Καζάντζας (Κοκώνης), Μήτρος Γρ. Ρέμπελος (Μητρογληγόρης) ,Κωνσταντίνος Γ. Χαϊμανάς (Γυφτογεώργακας), Γεώργιος Θ. Γεωργιλάς, Κωνσταντίνος Π. Γκότσης (Κόρος), Γεώργιος Ι. Χαϊμανάς (Γιωργιάννης)

Από γειτονικά χωριά οι Κατσιάρας Κωνσταντίνος, Πετρόπουλος Μήτρος, Δημητροπούλου Γιαννούλα, Βόγκα Βασιλική (Κοπανάκι 1944), Ζιάννη Αικατερίνη (Κοπανάκι 1944), Αποστολόπουλος Μιχάλης (Κοπανάκι 1944), Μανωλόπουλος Νικόλαος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button