Κόσμος

Σαν σήμερα, 7 Ιουλίου 1947: Στο Ρόσγουελ ανακοινώνεται ότι βρέθηκαν συντρίμμια από UFO – Ο κόσμος παρακολουθεί έντρομος

Το Ρόσγουελ, έμεινε στην Ιστορία, όταν μια μέρα σαν σήμερα, 7 Ιουλίου του 1947 ανακοινώθηκε από τις
Με την πάροδο των χρόνων το συμβάν του Ρόσγουελ, έγινε η πιο γνωστή και πιο πολυσυζητημένη αναφορά για UFO και εξωγήινους. Οι λάτρεις, γνωστοί και ως «ουφόλόγοι», έχουν στη διάθεσή τους πάρα πολύ υλικό για το θέμα αυτό από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές μέχρι εκατοντάδες βιβλία και αναρίθμητους ιστότοπους. Και βέβαια από τη στιγμή που οι καλοί άνθρωποι του Ρόσγουελ στο Νέο Μεξικό αποφάσισαν να αγκαλιάσουν το συμβάν, που φέρει το όνομα της πόλης, οι οπαδοί των ούφο μπορούν να πάνε στο αντίστοιχο φεστιβάλ που διεξάγεται στην πόλη κάθε καλοκαίρι. Εκεί Μεταξύ άλλων μπορούν να γράψουν τα κατοικίδιά τους σε ένα διαγωνισμό καρναβαλιού με εξωγήινη θεματολογία!

Τι ήταν λοιπόν αυτό που συνέβη στην έρημο του Νέου Μεξικού κοντά στο Ρόσγουελ και προκάλεσε τέτοιο ενθουσιασμό; Είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε την ακριβή ημερομηνία, αλλά προς τα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές του Ιουλίου του 1947 ο επιστάτης ενός ράντζου ονόματι William Brazil βρήκε μερικά παράξενα συντρίμμια στην έρημο.

Αργότερα ανέφερε ότι επρόκειτο για συντρίμμια από λάστιχα, αλουμινόχαρτο ένα είδος ανθεκτικού χαρτιού και βέργες. Αρχικά δεν φαίνεται να ενθουσιάστηκε από τα όσα είχε βρει τα άφησε εκεί για λίγες μέρες μέχρι να επιστρέψει με την οικογένειά του και να μαζέψει όσα κομμάτια μπορούσε. Τα πέταξε στην καρότσα του αγροτικού του, τα μετέφερε σπίτι του και τα αποθήκευσε στο στάβλο του.

Εκείνο το καλοκαίρι οι εφημερίδες ήταν γεμάτες άρθρα με θεάσεις μυστηριωδών ιπτάμενων δίσκων και ως υπεύθυνος πολίτης που ήταν ο Brazil θεώρησε φρόνιμο να αναφέρει τα όσα είχε βρει στις Αρχές του Ρόσγουελ.

Η ανακοίνωση που άναψε φωτιές

Ο σερίφης ενημέρωσε την τοπική αεροπορική βάση και την επόμενη δύο άνδρες πήγαν στο ράντσο για να συλλέξουν τα συντρίμμια. Την επομένη ημέρα, στις 8 Ιουλίου, ο υπεύθυνος Τύπου της αεροπορικής βάσης ο οποίος αργότερα ισχυρίστηκε ότι δεν είχε δει τα συντρίμμια εξέδωσε μια ανακοίνωση για τις τοπικές εφημερίδες, σύμφωνα με την οποία είχε βρεθεί ένας Ιπτάμενος δίσκος!

Η ανακοίνωση ανακλήθηκε γρήγορα αλλά μέχρι να γίνει αυτό αρκετές εφημερίδες είχαν ήδη δημοσιεύσει το άρθρο. Τα συντρίμμια στάλθηκαν στην αεροπορική βάση του Fort Worth, όπου η εξέταση τους έδειξε, ότι προέρχονταν από ένα μετεωρολογικό αερόστατο. Μία εβδομάδα μετά το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για την ιστορία εξασθένισε και όταν τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν αλλού το Ρόσγουελ επέστρεψε στους κλασικούς αργούς ρυθμούς μιας αγροτικής πόλης.

Τριάντα χρόνια μετά ήρθαν οι εξωγήινοι

Έπρεπε να περάσουν πάνω από 30 χρόνια για να τραβήξει ξανά την προσοχή του κόσμου η υπόθεση. Το συμβάν πλέον, δεν θα αφορούσε μόνο τη συντριβή ενός εξωγήινου διαστημοπλοίου αλλά και την ανάκτηση των σορών των εξωγήινων πιλότων και φυσικά την τεράστια κυβερνητική συνωμοσία συγκάλυψης του θέματος.

Από τότε που εμφανίστηκε το πρώτο σχετικό βιβλίο του 1980 διαδοχικοί συγγραφείς πρόσθεσαν νέες λεπτομέρειες στο μυστήριο της ιστορίας και με το πέρασμα των χρόνων εντόπισαν έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό μαρτύρων που ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν όλες ανεξαιρέτως τις διαφορετικές εκδοχές των γεγονότων.

Τα υλικά από ό,τι φαίνεται δεν ήταν λάστιχο, αλουμινόχαρτο και χαρτί, όπως είχε αναφερθεί αρχικά, αλλά διάφορα παράξενα και ασυνήθιστα υλικά με ιδιότητες που δεν είχαν παρατηρηθεί ποτέ στη Γη. Ενώ οι νεκροί εξωγήινοι μεταφέρθηκαν με άκρα μυστικότητα σε στρατιωτική βάση, όπου διεξήχθη η νεκροψία των πτωμάτων!

Image
Εξωγήινοι
Ομοιώματα εξωγήινων στο μουσείο Ψυχρού Πολέμου του Bentwaters στο Ηνωμένο Βασίλειο. (Πηγή GettyImages) 

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το φιλμ των νεκρών εξωγήινων που εμφανίστηκε το 1995 προκαλώντας φρενίτιδα στα Μέσα Ενημερώσης όλου του κόσμου. Ξέσπασαν λυσσαλέες αντιπαραθέσεις για τη γνησιότητα του κινηματογραφικού υλικού με τις γνώμες των ειδικών να διίστανται. Υπήρχαν εκείνοι που θεωρούσαν ότι ήταν γνήσιο και άλλοι που πίστευαν ότι επρόκειτο για φάρσα.

Να σημειώσουμε ότι 10 χρόνια αργότερα, ο άνθρωπος που είχε φτιάξει το φιλμ παραδέχτηκε την απάτη, περιγράφοντας πώς γύρισε το φιλμ σε ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο, χρησιμοποιώντας μερικά ανδρείκελα, αρκετούς εγκεφάλους προβάτων που είχε αγοράσει από τον κρεοπώλη και μεγάλες ποσότητες μαρμελάδας από βατόμουρα!

Η αεροπορία τα έκανε χειρότερα!

Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, η αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών – ίσως επειδή ένιωσε παραγκωνισμένη – εξέδωσε ανακοινωθέν με περισσότερες λεπτομέρειες για το μετεωρολογικό αερόστατο το οποίο επέμεινε ότι είχε συντριβεί στην έρημο. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν αυτό, αποτελούσε μέρος ενός μυστικού προγράμματος με την ονομασία Οperation Μogul, που είχε ως στόχο να ανιχνεύει τις πυρηνικές δοκιμές των Σοβιετικών. Αν η αεροπορία ήθελε να αμβλύνει την ένταση γύρω από το συμβάν του Ρόσγουελ με το συγκεκριμένο ανακοινωθέν απογοητεύτηκε οικτρά από όσα ακολούθησαν…

Ελάχιστοι πίστεψαν την ιστορία με το αερόστατο. Αντιθέτως οι περιγραφές για το τι υποτίθεται ότι είχε συμβεί, έγιναν ακόμα πιο ακραίες. Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες οι συντριβές των διαστημοπλοίων στο Νέο Μεξικό είχαν αρχίσει πριν από αρκετά χρόνια. Οι αποθήκες και τα νεκροτομεία της κυβέρνησης ήταν γεμάτα με συντρίμμια και νεκρούς εξωγήινους και πλέον η ιστορία έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις.

Είναι δύσκολο να πούμε πόσο πολύ πίστεψε η κοινή γνώμη όλες αυτές τις ανοησίες ή απλά τις είδε ως μία εξαιρετικά διασκεδαστική υπόθεση. Σήμερα μπορούμε εύκολα να δούμε το συμβάν του Ρόσγουελ να γίνεται αντικείμενο ακαδημαϊκής μελέτης σχετικά με το πώς αναπτύσσονται και προσαρμόζονται οι σύγχρονοι μύθοι με την πάροδο του χρόνου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button