Τοπικά Νέα

Τιμήθηκε στο Δήμο Πύλου – Νέστορος η εθνική αντίσταση κατά του ναζισμού και του φασισμού

Τιμήθηκε η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, στους Κάτω Αμπελόκηπους του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Πραγματοποιήθηκε  Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των μαχόντων των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης και κατάθεσης στεφάνων, στο εμβληματικό μνημείο το διατηρητέο Σχολείο των Κάτω Αμπελοκήπων του Δήμου Πύλου – Νέστορος, ως ιστορικός τόπος εκδήλωσης.
Εκφωνήθηκε  ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Δημοσθένη Κορδό, υποψήφιο Διδάκτωρα Πολιτισμικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στον επίλογο της τελετής έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτη Καρβέλα, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αμπελοκήπων κ. Αγγελή Στρίκο, εκπροσώπους αρχών, φορέων και Συλλόγων, παρουσία δημοτικών συμβούλων και κόσμου.

«Την 9η Μαΐου γιορτάζουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη. Η Εθνική Αντίσταση 1941-1944 και το Ελληνικό κίνημά της πολέμησε με γενναιότητα τον εχθρό και του προξένησε βαριές απώλειες. Την 9η Μαΐου αποτίουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα των Ελλήνων, εναντίον του κατακτητή, που θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι την απελευθέρωση της πατρίδα μας.», ανάφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας.

{“capture_mode”:”AutoModule”,”faces”:[]}

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button