ΕκπαίδευσηΚυπαρισσία

ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας: Περιμένουν εργασίες αντιμετώπισης καθίζησης και στατικότητας

Ελλιπής έως ανύπαρκτη θέρμανση και έλλειψη στεγάστρου στα εργαστήρια

Ούτε εθιμική, ούτε λόγω… παράδοσης είναι η κατάληψη στο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας, με τις μαθήτριες και τους μαθητές να προχωρούν σε αυτή τη μορφή κινητοποίησης, προκειμένου, όπως λένε, να δοθεί λύση επιτέλους σε σοβαρά προβλήματα υποδομών του σχολείου.

Όπως σημειώνουν, πέρυσι έγινε ενδελεχής έλεγχος από αρμόδιο κλιμάκιο για την καθίζηση που έχει υποστεί το έδαφος από προηγούμενα χρόνια, διαπιστώνοντας πρόβλημα και στη στατικότητα του κτηρίου, ενώ γι’ αυτό το λόγο κάποιες από τις αίθουσες έχουν εκκενωθεί πλήρως και δε χρησιμοποιούνται. Πέρυσι έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα έπειτα από την αυτοψία θα προωθηθούν ταχύτατα διαδικασίες για να εκτελεστούν εργασίες αντιμετώπισης της καθίζησης και αποκατάστασης της στατικότητας, αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη.

Πρόσθεσαν δε με απογοήτευση ότι πέρυσι και συγκεκριμένα στις 2 Αυγούστου 2021 ενημερώθηκαν με επιστολή του δημάρχου Τριφυλίας στο facebook ότι συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών και ότι «αποφασίστηκε να ενταχθεί, ΑΜΕΣΑ, σε χρηματοδότηση, έργο που θα αφορά στην πλήρη συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών του κτηρίου του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας. Να σημειωθεί πως το εν λόγω κτίριο φέρει, από το έτος 2015 ακόμα, πρωτόκολλο επικινδυνότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Επομένως, κρίνεται επιτακτική και αναγκαία η άμεση επέμβαση, έτσι ώστε να απαλειφθούν οι αιτίες που δημιούργησαν τις ζημιές στο κτήριο και αυτό να πληροί, πλέον, όλους τους κανόνες ασφάλειας που πρέπει να το διέπουν…».

Στις 17 Αυγούστου 2021 ενημερώθηκαν με επιστολή του δημάρχου στο facebook ότι πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση στα γραφεία της κατασκευαστικής δημόσιας εταιρείας «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.», στην Αθήνα, και πως «από την πλευρά των εκπροσώπων της άνω εταιρείας έχω, πλέον, τη διαβεβαίωση πως θα αναλάβουν τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων εργασιών και σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας θα επισκευάσουν τις ζημιές που έχει υποστεί το κτήριο, έτσι ώστε να είναι και πάλι λειτουργικό, αλλά πρωτίστως ασφαλές, για μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Ωστόσο, παρότι παρήλθε ένας χρόνος δεν έχει γίνει κάποια σχετική εργασία στο ΕΠΑΛ.

Μεγάλο πρόβλημα για το σχολείο αποτελεί η ελλιπής θέρμανση κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με μαθητές να ισχυρίζονται πως «πραγματικά, πέρυσι, μέσα στις αίθουσες έκανε περισσότερο κρύο απ’ ό,τι έξω».

Τρίτο πρόβλημα είναι η έλλειψη στεγάστρου έξω από τα εργαστήρια.

Με την κατάληψη ευελπιστούν να προωθηθούν διαδικασίες για την αντιμετώπιση, από το ΥΠΕΣ, την “ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.” και το Δήμο Τριφυλίας, τουλάχιστον, των τριών αυτών προβλημάτων – αιτημάτων τους, τα οποία είναι γνωστά, καθώς τα έχουν διαπιστώσει όλοι οι αρμόδιοι και από προηγούμενα χρόνια.

 

 

tharrosnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button