Εκπαίδευση

Όλα είναι θέμα Παιδείας στη χώρα μας – Διαλέξεις του Γιώργου Κορμά στην Τριφυλία

ΚΟΡΜΑΣ


Η κατάκτηση της Παιδείας αποτελεί προτεραιότητα στην χώρα μας ιδίως για την νέα γενιά που έρχεται. Σημαντικές πρωτοβουλίες ενημέρωσης έχει αναλάβει ο συμπατριώτης μας Γιώργος Κορμάς από το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου αλλά και σε συνεργασία με φορείς για την ενημέρωση των νέων.

Ο καταξιωμένος επιστήμονας πρόσφατα μάλιστα ανταποκρίθηκε στο αίτημα σχολείων για την Θεματική Εβδομάδα που πραγματοποιήθηκε στα Γυμνάσια όπου υπήρξε πλήρη ενημέρωση τόσο για τις εξαρτήσεις από τα παιχνίδια, τις ψυχοδραστικές ουσίες, τους κινδύνους του διαδικτύου αλλά και τα ζητήματα που αφορούν την νέα γενιά με θέματα όπως ο ρατσισμός, η ομοφοβία και οι διακρίσεις.

Ωστόσο ιδιαίτερη έμφαση σε διαλέξεις του έδωσε για την νέα..μόδα που αφορά ένα επικίνδυνο δικτυακό παιχνίδι που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον στην χώρα μας, μέσα από μια ξενόφερτη ιδέα. Πρόκειται για την Μπλέ Φάλαινα όπου σε σχόλιό του απαντώντας σε ερώτησή μας σημείωσε χαρακτηριστικά για την προστασία των νέων από το παιχνίδι που παρά λίγο να είχαμε το πρώτο θύμα, τόνισε ότι:

«Το πρόβλημα δεν είναι το συγκεκριμένο παιχνίδι-πρόσκληση μπλε φάλαινα αλλά το ότι τα παιδιά είναι προσβάσιμα στον κάθε ψυχικά ασθενή στο διαδίκτυο και ότι τα παιδιά ανοίγουν την καρδία τους στο κάθε άγνωστο γιατί δεν υπάρχει κανένας στον πραγματικό κόσμο που έχει διάθεση, χρόνο , και ενδιαφέρον να τα ακούσει .

Επίσης πειραματισμοί ,μιμητισμός ,επικίνδυνες συμπεριφορές (χαρακτηριστικά της εφηβείας) εκδηλώνονται με μεγάλη ένταση στο διαδίκτυο
Γονείς
1.Ενημερώστε τα παιδιά σας για τους κινδύνους συνομιλίας με αγνώστους στο διαδίκτυο
2.Εκπαιδευστε τα παιδιά σας στην αρετή του μέτρου στο διαδίκτυο
3.Δωστε το παράδειγμα σας ως οριοθετημένοι και σοβαροί χρήστες του διαδικτύου
4.Μίληστε με τα παιδιά σας για τα προβλήματα που τα απασχολούν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.